Volwassene & zijn omgeving

Ergotherapie kijkt vanuit een holistische visie naar een individu.

Een ergotherapeut analyseert het handelen en heeft kennis van de verschillende ontwikkelingsfasen van een kind. Een ergotherapeut is in staat de persoon in relatie tot de context en de activiteit te plaatsen en het handelen te analyseren om van daaruit gerichte adviezen te geven met als doel dat iemand kan participeren.

Uitgesloten zijn van handelen kan ontstaan door externe en interne factoren. Denk bij externe factoren aan beperkte financiƫle of sociale mogelijkheden en bij interne factoren aan beperkte motorische of cognitieve problemen.

Iedereen wil in een restaurant de menukaart zelf kunnen lezen. Of je nu slechtziend of blind bent, dyslectisch bent of de Nederlandse taal niet beheerst. Iedereen wil daar waar hij naar binnen wil, naar binnen kunnen of gebruik kunnen maken van een toilet. De reden van niet kunnen participeren kan een sociale, cognitieve, lichamelijke of medische oorzaak hebben.

Het maakt niet uit wat de reden waarom participatie uitblijft; participatie moet voor iedereen mogelijk zijn. Gebouwen of faciliteiten moeten toegankelijk zijn. Dit is nu veelal nog niet mogelijk voor iedereen.

Door samen met gemeenten, ondernemers van gedachten te veranderen en te inspireren dat kleine veranderingen grote gevolgen kunnen hebben voor iemands participatie is waar Centrum CCC voor staat. Iedereen moet de mogelijkheid hebben mee te kunnen doen.

Vragen? Bel 0628507703

Of neem contact op via onderstaande button.