Over
Karin Hilkens.

Wie ben ik?

Ik ben Karin Hilkens.
Sinds 2001 afgestudeerd als ergotherapeute.
Hoe mooi zou het zijn dat iedereen een eigenaarsrol kan innemen in zijn participatie.
Dat ze mee mogen denken wat ze nodig hebben om zich optimaal te ontwikkelen of te functioneren. Dat ze hierin nog steeds uniek zijn en dat ze mogen zijn wie ze zijn, ieder in zijn eigen tempo, vanuit eigen interesses.
Dat is een optimale vorm van participatie en laat dat nu juist het doel zijn waar de maatschappij steeds meer naar toe wil én het doel van Ergotherapie zijn. Dat is de reden dat ik Centrum CCC ben gestart: Preventief insteken met dit doel voor ogen!

 

Ik ben de opleiding ergotherapie gaan doen, met een duidelijk doel voor de mensen die als gevolg van een beperking een handicap ervaren. En hierdoor vastlopen in hun participatie.
Uit eigen ervaring, als iemand met een beperking, is het iedere dag weer een uitdaging om geen handicap te ervaren. Vooral ‘gewoon’ meedoen, net als iedereen, is dan het belangrijkst.
Door deze eigen ervaringen weet ik hoe het is om een beperking te hebben en zie ik, zelfs als ik naar de winkel ga of pin, waar mensen met een beperking moeite mee kunnen hebben.
Op maatschappelijk gebied is er nog zoveel winst te behalen voor mensen met een beperking.

“Iedereen is uniek, mag zijn wie ze zijn, iedereen in zijn eigen tempo functioneren vanuit eigen interesses”

Na een aantal jaren werkzaam te zijn in een werksetting, heb ik de stoute schoenen aangetrokken om in 2005 mijn eigen ergotherapiepraktijk te starten;
Deze groeide, samen met mijn collega’s uit tot Ergotherapie Midden- Limburg, in samenwerking met Ergotherapie Midden-Limburg Maasbracht.

 

Door mijn werk als ergotherapeut mag ik de stem van het individu vertegenwoordigen, vertellen aan de omgeving waar diegene goed in is, maar ook waar moeilijkheden liggen. Ondersteunend en helpend zijn om zich optimaal te ontwikkelen en mee te doen.
Ergotherapie heeft tenslotte als doel meedoen en participeren!

Vragen? Bel 0628507703

Of neem contact op via onderstaande button.