Maatschappelijke ondersteuning
voor ergotherapeuten

Een ergotherapeut analyseert het handelen en is in staat het individu in relatie tot de context en de activiteit te plaatsen en het handelen te analyseren om van daaruit gerichte adviezen te geven met als doel een optimale participatie. Door onze brede en activerende aanpak kan een ergotherapeut een waardevolle bijdrage leveren aan het gezond participeren in de samenleving.
Als ergotherapeut kunnen we dan ook een maatschappelijke rol spelen in bevorderen van participatie. Dit kan gericht zijn op een individu, op een hele groep, maar ook bijvoorbeeld naar gemeenten, ondernemers of andere zorgprofessionals.
Er liggen vele kansen om ons beroep te profileren en de meerwaarde in de maatschappij te laten zien. Buiten de lijntjes kleuren, is hierin een belangrijke eigenschap die je mag durven uit te voeren. Niet denken vanuit financiering door een zorgverzekeraar, niet afwachten tot je wordt benaderd voor een vraag, maar juist naar buiten treden en in gesprek durven gaan om vanuit je kracht als ergotherapeut mensen in beweging te zetten om in mogelijkheden te denken. 

Zijn er andere vraagstukken die bij u spelen of wilt u meer informatie over wat Centrum CCC voor u kan betekenen? Neem dan contact op en ik denk graag met u mee!

Vragen? Bel 0628507703

Of neem contact op via onderstaande button.